İÇ MEKAN BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİSİ NEDİR?
İş organizasyonu yapan, tohum, çelik, daldırma, ayırma,aşı, soğanla fide üreten, dikim ortamını hazırlayarak dikim yapan, kültürel bakım işlerini gerçekleştirerek ürünü pazara hazırlama bilgi ve becerisine sahip kişidir.
İÇ MEKAN BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİSİ KURSU BAŞVURU KOŞULLARI?
- İlköğretimi tamamlamış olmak.
- Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.
İÇ MEKAN BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİSİ KURSUNU BİTİRENLER NERELERDE İSTİHDAM EDEBİLİRLER?
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler tarım sektöründe;
- Dış mekan işletmeleri,
- Süs bitkileri (iç mekan ve kesme çiçek) seraları,
- Meyve bahçeleri,
- Sebze bahçeleri,
- Fidanlıklar,
- Çiçekçi dükkânları vb. yerlerde çalışabilirler.
Bu Kurs Sonundaki Kazanımlar:
Programın sonunda mesleğe yönelik olarak kursiyer;
- Mesleğin ait olduğu alandaki temel bilgi ve becerileri kazanabilecektir.
- Alanın gerektirdiği temel yeterliliklere sahip olabilecektir.
- Mesleğin gerektirdiği işleri yapabilecektir.
- Mesleğin gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanabilecektir.
- Öğrenci/Kursiyer merkezli daha aktif ve kendi hızına göre öğrenme olanağı tanıyan kazanımlara sahip olabilecektir.
İç Mekan Bitkileri Yetiştiricisi sertifikasını almak isteyen kişiler kurumumuz Özel Başkent Ata Meslek Edindirme Kurslarına başvuru yaparak belgeyi temin edebilirler.
Whatsapp iletişim hattımızdan ( 0 542 156 55 71) soru, görüş ve önerilerinizi yazabilirsiniz.