Diksiyon Nedir?
Sözcüklerin, seslerin, vurguların ve durakların kurallara uygun olarak söylenmesidir.
Bir şiiri, bir nutku veya okuma tarzını belirten diksiyon sanatı, konuşma organlarının çalışmasıyla işlevli hale gelmesidir. Diksiyonun birçok alanları vardır;
- Ses perdesini ayarlama, heceleri yönetme, noktalama, inşat, telaffuz.
Diksiyon Kursu Giriş Koşulları Nedir?
Okuma yazma bilmek, fiziksel yeterliliğe sahip olmak, kendine güvenmek, özgüven sahibi olmak.
Diksiyon Belgesi Ne Kadar Sürede Alınır?
Diksiyon belgesi örgün veya uzaktan eğitim sistemiyle hızlandırılmış eğitim modülleriyle kısa sürede tamamlanabilecek eğitim programlarının arasındadır. Programın uygulanma aşamalarına göre eğitim süresi değişmektedir. Kurs sonunda belgeler öncelikle e-devlete işlenir daha sonra belgenin aslı kursiyere teslim edilir.
Diksiyon Eğitiminde Kullanılan Materyalller Nelerdir?
Ders kitapları, ses kayıt cihazı, televizyon, telefon, bilgisayar, projeksiyon, görsel materyaller, kamera, yazı tahtası vb…
Diksiyon Eğitiminin Amacı Nedir?
Türkçe’yi güzel, doğru ve etkili bir şekilde kullanmak, jest, mimik ve ses çıkışlarını etkili kullanmak, ton ve vurgunun önemini kavramak, doğru konuşmanın birey ve toplum hayatındaki önemini kavramak, metinlerin diksiyon ölçütlerine göre seslendirilmesi, ses kontrolü sağlamak gibi kişisel gelişim amaçlanmıştır.
Diksiyon Belgesi Nereden Alınır?
Başkent Ata Eğitim kurumları adına Diksiyon kursu ile ilgili bilgi almak ve tüm sorularınıza cevap bulmak için 0312 319 60 02 no’lu Diksiyon kursu eğitim destek hattından bilgi alabilir, 0553 988 55 79 no’lu whatsapp iletişim hattından kurumumuzla iletişime geçebilir, başvuru formunu doldurabilirsiniz.